Belgisch en tegelijk exotisch

We denken er niet altijd bij na als we van een praline of stukje chocolade genieten dat de grondstoffen uit alle hoeken van de wereld komen. Het is absoluut een exotisch product dat dankzij het vakmanschap van onze Belgische chocolatiers dan toch weer de stempel krijgt van een ambachtelijke en lokale lekkernij.

De basis van een rijke smaak

De productie van onze chocoladeartikelen is gefundeerd op een zorgzame selectie van eerlijke grondstoffen. Wij gebruiken enkel kwalitatieve Belgische chocolades gemaakt met duurzame cacao. Om onze pralinevullingen te maken gebruiken wij verse boter en room, zeldzame Tahitensis vanille, hazelnoten uit het Italiaanse Piemonte en marsepein van Portugese amandels.

Recepten

In ons atelier worden alle pralinevullingen artisanaal bereid aan de hand van de authentieke recepten die we te danken hebben aan Robert Sweertvaegher. Hij ontwikkelde de recepten in de loop van de jaren ’30 en ’40 en gaf zijn kennis door aan Jan Verougstraete die hem opvolgde in 1975.

Weet waarvan je geniet

Er worden geen bewaarmiddelen noch artificiële kleur- of smaakstoffen gebruikt. Wij laten de natuurlijke producten voor zich spreken. Ons assortiment wordt wekelijks geproduceerd en vertrekt rechtstreeks uit de handen van onze chocolatiers tot bij de klant, dit maakt onze pralines zo uniek en rijk aan smaken.

Duurzaamheid aan de bron

Wereldwijd zijn er zo’n 5 miljoen cacaoboeren die ervoor zorgen dat u van een heerlijk stukje chocolade kan genieten. Van elk doosje chocolade dat u koopt gaat een deeltje naar de Cocoa Horizons Foundation. Zij begeleiden de cacaoboeren inzake productiepraktijken voor duurzame cacao, waardoor het inkomen van de boeren verhoogt. Cocoa Horizons versterkt ook de gemeenschappen rond de cacaoplantages door te investeren in onderwijs, drinkwater, empowerment voor de vrouwen en gezondheid.

Onze heerlijke chocolade collecties

V-chocolatier / pralines
PRALINES
V-chocolatier / caraques
CARAQUES
V-chocolatier / Repen en tabletten
REPEN EN TABLETTEN
V-chocolatier / Seizoensproducten
SEIZOENSPRODUCTEN
V-chocolatier / Overige producten
OVERIGE